Управляващите нямат необходимата политическа воля да се справят с алчността на търгашите (ВИДЕО)

0

„Управляващите нямат необходимата политическа воля да се справят с алчността на търгашите. А могат да го направят. Не може да се представят спорадични проверки в магазини, като някакво дългосрочно решение срещу такава невиждана инфлация и спекула в страната.“ Това каза в предаване на Поглед инфо пред Валентин Кардамски, Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“ на въпрос, дали властта е в комплот с големите търговски вериги и с което си мълчи за спекулата.

„През 2020 г. е имало решение в магазините да има определен процент българска стока, произведена от наши производители. Тогава западните посланици са започнали срещи с управляващите и това постановление на МС е издържало едва до края на годината. Макар, да е имало подготвен и законопроект, който да регламентира процент произведени български стоки да се продават в търговските вериги, то той не е видял бял свят, защото посланиците си имат механизми и инструменти, с които да принудят българските управляващи да не са български управляващи, а да прокарват чужди интереси“, каза Ваня Григорова.

„Да, инфлацията се увеличава навсякъде, но разликата е в интензитета. При нас цените на храните се увеличават с 25%, а в някои европейски страни с 14%. И те реват. Заплатите им са доста по-големи. Давам пример с цената на сиренето – когато то може да е на пазара на 13 лева, очевидно е, че разликата до 20 лева е чиста спекула. И не може служебният министър на икономиката Никола Стоянов да казва – Сега ние ще преценим, дали можем да си позволим тези цени в ЛБ Булгарикум. Същият този човек казва, че намаляването на цените в ЛБ Булгарикум било развалило отношенията с партньорите от търговските вериги. Що за изказване?“, каза още тя.

„От цялата палитра от партиите участващи в предизборната надпревара, много малко говорят затова – какво трябва да се направи за овладяване на спекулата. Имаме кампания за премахване на Паметника на съветската армия. И за други теми, които не са онези, които вълнуват българските граждани. Хората се интересуват как да оцелеят с минималната си работна заплата, да не взимат бързи кредити и пр.“, добави тя.

Цялото интервю с Ваня Григорова, вижте във видеото:

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече