„Неутралният” Радев – антивоеннолюбецът, наливащ милиардите ни в хазната на Путин

0

Пропаганданата атака на Русия продължава. Първо, бяха зърнарите – които започнаха да настройват обществото срещу евтиното украинско зърно, въпреки, че руският износ на зърно и приносът му за ниските световни цени е много по-голям.

Същите зърнари блокираха добива на газ в Североизточна България.


След това тръгна психоатаката срещу украинските яйца, пак че подбивали местното производство. Докато вноса беше извън Украйна нямаше проблем, но изведнъж стана щом започнахме да внасяме от тази страна.


И медиите усложливо пригласят.


То не бяха фейкове, че зърното е отровно, а яйцата заразени.


Да сте чули някаква институция у нас, да не говорим служби и прокуратура, да са взели отношение по тази съзнателно създавана и разпространявана паника? Не, няма и да чуете.


Истината е, че за Радевите симпатизанти всяка покупка на стока и услуга от Украйна е помощ срещу руската армия.


Каквото и да купуваме от там, става дума максимум за няколко десетки милиона.

Няма ни в списъка с топ 10-те купувачи на украинско зърно.


Но определено сме първи в Европа по покупка на руски нефт, и стойността на тези покупки е над 10 милиарда лева. Една трерта от природния газ е също руски. А това са нови милиарди. Знаете ли, защо правителството на Радев не обяви резултатите на търга за покупка на природен газ за 2023 – това трябваше да стане до края на декември 2022? Отговорът е прост – за да могат да правят къси покупки на руски ВПГ през гръцки и турски посредници.


Това е формулата на „неутралитет“ на Радев – антивоеннолюбеца, който налива нашите милиарди във военната хазна на Путин. Радев ще завърши зле. Колкото Путин може да спаси главния русофил Малинов, като го направи генерален секретар на новия Рус-Интернационал, толкова ще може да спаси и Радев.

Илиян Василев, Facebook

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече