Методи Лалов: Прокуратурата е институция на инсценировките

0

„Прокуратурата отдавна е доказала, че е фабрика за лъжливи новини и институция, която не умее да разкрива обективната истина. Случаят с Иван Гешев е поредното доказателство. Прокуратурата се опита да ни убеди, че това, което виждаме, е нещо различно. В рамките на дни получихме толкова противоречива информация, че занапред прокуратурата никога няма да успее да убеди обществото, че това, което поднася като финална версия, е обективна истина“. 

Това каза пред БНР адвокатът и общински съветник Методи Лалов, бивш председател на Софийския районен съд. 

И допълни, че днес и малките деца се шегуват с прокуратурата: 

„Дотам стигна институционалният срив на тази институция… Прокуратурата е институция на инсценировките, на формалното изпълнение на задълженията си и бухалка. Не е институция, която действа разпознаваемо, ясно и последователно“. 

Според него и службите, и МВР са институции, които се доминират от ГЕРБ и от прокурорските изпълнения на Гешев. Затова и няма съмнение, че „те могат да направят едно формално покушение, за да представят Гешев като борец срещу престъпността“: 

„Ако е инсценировка, това показва институционален разпад и разпад на държавността. А ако не е, показва същото – слабостта на тези служби позволява някой да организира подобно нещо“. 

В предаването „Политически НЕкоректно“ Лалов подчерта, че съдебната система отдавна е превърнала всички гаранции за добра работа в инструмент на служба към задкулисието: 

„Когато няма обществен контрол, тогава контрол върху магистратите поставя задкулисието. Иван Гешев е разбеснялото се куче на прокуратурата и единственото полезно, което прави, е, че ускорява процесите по проглеждане на обществото за нужда от съдебна реформа“. 

По думите му случаят с атентата е пълен провал и никога няма да се разбере обективната истина. 

Според него Бойко Борисов няма интерес от съдебна реформа: 

„Гешев и Борисов са страните на една и съща монета. Единият оцелява чрез другия и обратното. Няма да има съдебна реформа, за да може Гешев да остане без обществен контрол, докато може. И няма да има отговорност на Борисов, докато Гешев е главен прокурор“. 

Методи Лалов коментира още предстоящия през есента местен вот: 

„Задължително е ПП, ДБ и „Спаси София“ да се явят заедно. Няма гаранция, че София, Пловдив и Варна са им в кърпа вързани. Кандидатът на ГЕРБ за кмет Георги Георгиев, убеден съм, че ще бъде той, вече прави нелоша кампания от няколко седмици… ПП и ДБ закъсняват с кандидатурата, явно ще има превес върху коалицията, а не толкова върху конкретно име“. 

Той е категоричен, че всяка колаборация с ГЕРБ е недопустима и „ще има негативен ефект не само в твърдите ядра“. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече