„Дългата резервна скамейка” на ГЕРБ:  Баце вади на терена Мария Габриел за премиер

0

Бойко Борисов може да бъде обвиняван във всичко, но не и в липса на кадри. Както навремето сам беше казал: „В ГЕРБ имаме дълга резервна скамейка“. Факт! Като му потрябва я кандидат-премиер, я кандидат-президент, ще бръкне в болница, в университет и все достойни ще намери. Пък ако е нужно нещо по-евроатлантическо, също няма проблем. Имаме и от Европейската комисия. И понеже имаме, комисарят Мария Габриел вече е кандидатът за премиер на ГЕРБ .

Какви времена настанаха! Да не можеш да сложиш начело на държавата бивш пожарникар, каратист, охранител и главен секретар, е мъка и скука.

Габриел ще води преговорите за подкрепа на бъдещия кабинет с останалите партии. Ако са по брюкселски тертип, всички рискуват да умрат от досада. Накрая вероятно ще се съгласят само и само да се спре с това мъчение. Но само така ще изглежда. Защото Бойко Борисов е замислил неустоима схема за разпределяне на постове властта: „Слагам празните имена на министерствата и с тези (партии -б.р.), които се съгласят да има споделена отговорност, определяме имената на министрите“ .

Ако мандатът е неуспешен, Борисов може да стокира Габриел в списъка с вече предложени за поста. Както тя навремето си стокираше нещата в общинския апартамент от 128 кв. м. в „Лозенец“ срещу 400 лв. на месец. И обясняваше, че това не е никаква привилегия…

Самуил Димитров, „Медиапул“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече