Подхванаха Портних заради Пловдивския панаир

0

Варненската Апелативна прокуратура е постановила започване на досъдебно производство срещу варненския кмет Иван Портних за престъпление по служба, свързано с опита за скрита приватизация на Пловдивския панаир от бизнесмена Георги Гергов. За това съобщи в профила си във „Фейсбук“ Стела Николова, която е народен представител от групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Според публикацията конкретната причина за започване на проверката срещу Портних е бездействието му, след решение на варненския Общински съвет от 2 май 2017 г. акциите от Пловдивския панаир в размер на 29% от капитала му, собственост на местната администрация, да бъдат върнати на държавата.

В профила си в социалното мрежа Николова е публикувала копие от писмо на заместник – апелативния прокурор във Варна Станислав Андонов, адресирано до нея. В него името на Портних и конкретния повод за постановеното досъдебно производство не са споменати. Цитираните номера на преписки в писмото обаче показват категорично, че става дума за проверка по сигнал срещу Иван Портних, касаещ изпълнението на решение на Общинския съвет в града за разпореждането с варненските акции от Пловдивския панаир.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече