Бабикян: Смяната на един главен прокурор с друг не е реформа

0

Смяната на един главен прокурор с друг не е реформа. Радвам се, че три години по-късно г-жа Мария Габриел е видяла, че има проблем с Иван Гешев, но това е само върхът на пирамидата. Срещата на ГЕРБ с „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ е ход (ПП-ДБ), който Борисов е длъжен да направи, за да има шанс партията му да е начело на кабинет.

Така ще се развържат ръцете му и Борисов може да спечели благоволението на много сили и партньори от евроатлантическата общност. Това заяви в ефира на БНР пиар експертът и бивш депутат Арман Бабикян.

Според него, на ПП-ДБ ще се наложи да направят публична прегръдка с ГЕРБ, заради дългата им борба за съдебна реформа, но това не им дава никакъв политически хоризонт.

„Иван Гешев получи телеграма и след посещението в Турция замина за САЩ. В момента още не знаем какво прави там, може би е отишъл да разкаже каквото знае, а той знае много. Може би подготвя следващия главен прокурор – той ще е на същите държатели на тази властова позиция и това няма да доведе до промени в България“, каза пиар експертът.

„Днешното изказване на президента Румен Радев по адрес на Мария Габриел е малко странно, заради високата оценка за нея, която даде неговият премиер Гълъб Донев“, допълва Бабикян.

От думите му се разбра, че никога няма да имаме правителство на „Възраждане“, затова във външнополитически план когато и какъвто и кабинет да бъде съставен, той ще насочи България към вярната посока.

Бабикян подчертава, че в момента има два грешни хода: единият е ПП-ДБ да се прегърнат с олицетворението на режима, който българският народ отхвърли; другият вариант е „да върнат успешно втората алтернатива на Борисов“.

Той отрече стабилността да е актуален приоритет за страната („стабилност е любим приоритет на всеки диктатор“), а влизането н еврозоната и Шенген така или иначе ще се случи, въпросът е с каква скорост. Хората, които протестираха против Борисов, искаха модернизация на страната, борба против мафията и корупцията. Партиите, които си позволиха да влязат в терена на ГЕРБ – губят.

„Всички които, подкрепиха ПП и ДБ и тези, които не гласуваха, заслужават уважение, защото въпреки всичко продължават да се надяват и да настояват за по-добри промени на България“, допълва Бабикян.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече