АКФ пусна СНИМКИ на Сарафов с Петьо Еврото в “Осемте джуджета”

1

Сигнал за прикрита проверка на КПКОНПИ срещу зам.-главния прокурор Борислав Сарафов е бил пратен до Антикорупционния фонд. От там публикуваха снимки от среща между шефът на Националното следствие със следователя Петьо Петров – Еврото в ресторант ”Осемте джуджета”.

Сигналът е анонимен, става ясно още от информацията на АКФ. Потвърждава обаче изнесените вече данни за схемите с неправомерно влияние и използване на прокуратурата като бухалка в частен интерес с с участието на бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров и действащи магистрати.

За тях се заговори в разследването „Осемте джуджета“, направено именно от Антикорупционния фонд. В него главни герои бяха самия Пепи Еврото, съпругата му Любена Петров, бизнесменът Илия Златанов и неговия син Явор.

Снимките се появяват в интересен момент, в който прокуратурата води вътрешна война. Тя избухна след предполагаемия атентат срещу главния прокурор Иван Гешев. Припомняме, че след случилото се обвинител №1 даде пресконференция, в която отправи тежки обвинения спрямо Борислав Сарафов за заговор. Гешев поиска оставката на Сарафов.

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов реагира на изказването на Иван Гешев като поиска да бъде поставен под охрана. Той обвини Гешев, че е неуравновесен и че умишлено държи определени дела „на трупчета“. Самият Сарафов пък внесе сигнал до прокуратурата срещу Гешев и поиска от ВСС предсрочното му освобождаване.

Ето какво пишат от АКФ, без редакторска намеса:

„Има ли прикрита проверка на КПКОНПИ срещу заместник-главния прокурор Борислав Сарафов?

АКФ получи тази информация на офисния си мейл, както и снимки от вече затворения столичен ресторант “Осемте джуджета”.

Те са от неизвестен подател, но потвърждават изнесените досега информации за схеми за неправомерно влияние и използване на прокуратурата в частни интереси, с участието на бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров и действащи магистрати.

Ще изпратим тази информация за проверка в прокуратурата, където се надяваме да има ново развитие по темата.“

1 Коментар
  1. […] дни АКФ публикува снимки на Сарафов в „Осемте джуджета“. Той се оправда, че бил извикан на мястото от Гешев […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече