Записът на Руди Гела направен със спецтехника, а не с таблет

0

Коалицията ПП-ДБ е направила вътрешна проверка, която е установила, че записът на Радостин Василев от заседание на Националния съвет на ПП е направен професионално и със специална техника, а не с таблет, както самият той твърди.

Това обяви в петък пред БНТ съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ и лидер на ДСБ Атанас Атанасов. Според него това е „специфичен Уотъргейт“. Той попита кога полицията и службите ще вземат отношение по казуса.

„Вече сме проверили как е направен записът. Няма да оставим така случая. Убеден съм, че целта на този запис е да се провали вторият мандат и да няма редовно правителство. Почти сме установили, че този запис не може да се извърши от таблет вкъщи. Направен е професионално и със специална техника“, каза Атанасов.

Ако се окаже, че по разпореждане на президента Румен Радев не е осъществена военната помощ за Украйна, категорично има основание за импийчмънт, каза Атанас Атанасов.

Трябва да бъде съставена парламентарна анкетна комисия, която да извърши проверка дали са изпълнени решенията на Народното събрание, заяви Атанасов.

Атанасов отговори и на въпрос как парламентарната група на ПП-ДБ ще гласува за имунитета на Бойко Борисов. Аз бих казал, че не може и не вярвам г-н Борисов да заложи правителството срещу собствения си имунитет, коментира Атанасов.

Според съпредседателя на ПП-ДБ не може да не се постави въпросът защо точно сега се иска имунитетът на Борисов. Аз съм убеден, че това е част от един план за провал на съставянето на правителство, в който има много елементи, коментира Атанасов. Той уточни, че групата все още не е взела решение как ще гласува.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече