Борисов се запъна: Излезе с контраултиматум към  ПП-ДБ

0

Контраултиматум на “Продължаваме Промяната” – “Демократична България” даде Бойко Борисов. Изглежда лидерът на ГЕРБ няма да отстъпи от искането да се подпише съвместно коалиционно споразумение, за да се излезе от настоящата политическа криза. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ, който днес е във Велико Търново. Именно там партията трябваше да обсъди поставените от ПП-ДБ седем условия.

Борисов заяви, че  е готов да разпише документ, който да очертава ясно ангажиментите, но само ако той е под формата на официално коалиционно споразумение, което да урегулира всеки един аспект от съвместното управление.

„Доброто нещо тук е, че разбраха, че както се работи в Европа, трябва да се работи и тук. И това става чрез коалиция. Дали е коалиционно споразумение, думата коалиция няма значение… Подписан документ. Ние такива подписахме и с Реформаторския блок, и с Патриотичния фронт. Имаме една декларация и я следваме. Те си назначиха министрите- да, съгласуват ги с Мария (Габриел, бел.ред.), но просто си ги назначават, назначиха си зам.-министрите, без да ни питат, химикалът е у Денков. Надолу подменят поголовно всичко, без това да е описано в декларацията. А ни поставят 7 нови условия. Защо? Или сядаме и правим коалиционно споразумение, каквото има в Германия – 100, 200, 300 страници, където дори и за Мараджиев в Съединение да има какво се прави. Иначе какво става – Сърдитко Петко. Ми и аз съм сърдитко“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се възмути, че първата политическа сила върнала мандата, а от ПП-ДБ “решили, че могат да ги командват” в парламента и да се сбият с президента. 

Борисов сподели и свой разговор със спортния министър. 

“Чувам, че спортният министър не иска наш зам.-министър. Аз му се обадих и го попитах и му казах: Казал си ,че не искаш зам.-министър, максимум искаш съветник. И той ми отговори, че бил защитил дипломна работа и трябвало неговата научна ръководителка да стане зам.-министър, той обещал. Казах го на Кирил Петков, той ми каза, че бил много добър автомобилен състезател. Цялата му наглост бе, че е обещал на неговата ръководителка. С една дума те узурпираха цялата власт“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Според него ГЕРБ е искала да успокои държавата. 

„Хората искат да се работи, нещо да се случва. Нашият закон за КПКОНПИ беше подкрепен от 160 депутата, техният от никой и те се разсърдиха. Казват, че искат да подпишем споразумение, в което всичко, което кажат ние да подкрепяме. Не знам защо изпитват такъв ужас от „Възраждане“. Те не са страшни. Ще станат, ако почнат с административни методи да ги спират. Вкарахме България в чакалнята на еврозоната, активен участник в това беше и шефът на БНБ Димитър Радев, затова искаме да остане още един мандат, защото се е доказал. ПП се разсърдиха“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече