Политолог: Не се знае кое държи Борисов в управлението

0

Въпреки ултиматумите и споровете, няма явни индикации, че коалицията ще се разпадне. Това заяви пред БНР политологът Георги Киряков. Той подчерта, че е въпрос на време да се разбере какво именно крепи това правителство и какво ще го поддържа в бъдеще. Според него, ако политическата ситуация продължава по същия начин, то това управление може да продължи до местните избори.

Въпреки това Киряков не може да даде конкретен отговор на въпроса какво точно държи Борисов в управлението и какво се случва зад кулисите, което е довело до отстъпките и подкрепата от страна на ДПС.

Той отбелязва, че е необичайно да видим ДПС да се държи като отговорна политическа партия, а не само като “корпорация, която търси финансова изгода от участието си в управлението“.

Киряков призовава за честност и прозрачност към избирателите и изразява надежда, че задкулисните процеси ще бъдат разкрити в условията на демокрация.

Относно сценариите за конституционна промяна, Киряков отбелязва, че тези три партии – ГЕРБ, ИТН и „Възраждане“, имат квалифицирано мнозинство и не се налага да търсят подкрепа от другите партии. Въпреки това Киряков изразява съмнения, че въпросните партии ще предложат конструктивни идеи за промяна в конституцията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече