Сарафов ще решава Гешев да вземе ли 20 заплати обезщетение

0

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет не разгледа искането на отстранения заради уронване престижа на съдебната власт ръководител на държавното обвинение Иван Гешев да бъде освободен като редови прокурор. 

Кадровиците на Темида решиха, че след като Гешев изрично е заявил, че не желае да бъде възстановен на работа във ВКП, той вече не работи в съдебната система.

Преди да стигне до това решение ПК разгледа три варианта, които са предложили членовете на Комисията по атестирането и конкурсите по казуса с Гешев, който вчера отново се оплака, че кадровият орган не го освобождава като прокурор. Те бяха: ПК да остави без разглеждане искането на Иван Гешев; да го преназначи във ВКП с дата 16 юни 2023 г, а искането му да се разгледа на по-късен етап; да не преназначи Гешев във ВКП и да го освободи като прокурор, но да не посочва органа, от който да стане това. 

Кадровиците избраха първия вариант.

„Сега Борислав Сарафов решава дали да се изплатят 20 заплати на Иван Гешев като обезщетение. Тази сума се дава на всеки, който напуска системата след определен брой години. Това не е от компетентността на ВСС“, обяви Огнян Дамянов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече