Иван Гешев се отказа от охраната от НСО

0

Бившият главен прокурор Иван Гешев се отказва от гардовете си от Националната служба за охрана. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

По думите на Гешев, след като е отстранен от поста обвинител №1, не трябва да бъде използван държавен ресурс за личната му сигурност.

„Скъпи приятели, днес реших да се откажа от назначената ми охрана от НСО. Смятам, че държавният ресурс не трябва да бъде използван за обезпечаване на личната ми сигурност, тъй като вече не съм главен прокурор. Благодаря на служителите от НСО за тяхната отдаденост и професионализъм“, написа той.

Иван Гешев бе охраняван от гардове на НСО до края на април 2020 г., когато също се отказа от нея и защитата му бе поета от Бюрото за защита на свидетелите. След като то премина към Министерството на правосъдието, отново НСО пое опазването на сигурността на Гешев.

Година по-късно пред парламентарната правна комисия служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че главният прокурор Иван Гешев има три вида охрана от три различни служби -МВР, НСО и Бюрото за защита на свидетели.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече