Петьо Еврото издъхнал от инфаркт в ОАЕ?

0

Петьо Петров, известен като Петьо Еврото е починал от масиран инфаркт в Дубай. Това е станало неотдавна, но прокуратурата у нас и съответните служби все още пазят в тайна тази информация. Това съобщава Фрог нюз, позовавайки се на свои източници в ОАЕ.

Бившият шеф на Столичното следствие бе издирван и от Интерпол, заедно със сина му, който по мистериозен начин бе напуснал България, за да се озове с баща си в Дубай.

На 15 август Антикорупционният фонд, от който започна разследването за престъпната схема „Осемте джуджета“, сигнализира, че прокуратурата е оттеглила европейската заповед за арест на главния заподозрян – именно Петьо Петров – Еврото. АКФ отправиха публично питане до и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, като настояха да се изясни дали прекратяването на международното издирване на Пепи Еврото „отговаря на истината“ и защо няма никакъв напредък по проверката за работата на прокуратурата по скандалния случай след отстраняването на Иван Гешев.

Една от причините да бъде спряно издирването на заявено преди това лице е, когато е настъпила смърт. Това ли е мотивът в конкретния, случай?

Фрог нюз научи от свои източници в Обединените арабски емирства, че Петьо Петров е живял там със сина си, след като напусна спешно и тайно България, когато започнаха разкритията за неговата роля в корупционната схема „Осемте джуджета“. Предполага се също, че с него е била и близка роднина на доскорошната му съпруга Любена Павлова.

Предполага се също, че детето е превозено от българско летище край морето в Турция, а оттам – в Дубай.

В предаването на Сашо Диков по Евроком на 23 юни Павлова заяви, че едно от главно действащите лица в скандала „Осемте джуджета“, заедно с Петьо Еврото, бил тогавашният зам.-главен прокурор и шеф на Следствието Борислав Сарафов.

Тя каза още, че Сарафов е провеждал чести „работни срещи“ с Петьо Петров в „Осемте джуджета“ – почти през ден. Двамата били като съдружници – единият в системата, другият – извън нея, където осигурявал „клиенти“.

Прокурор Емилия Русинова получавала от Еврото по 10 000 лева на месец срещу извършването на определени услуги – провеждане на разпити „по определен начин“, повдигане или не повдигане на обвинение, твърди още Любена.

Сарафов също е взимал пари от своя ортак Петров, но сумите били според случая: по 100 000, дори по 200 000 лева.

Според Любена Павлова тези срещи, както и всички останали срещи в „Осемте джуджета“, са записвани от Петьо Петров и записите са прибрани.

Прокурор, работил по едно от делата по аферата „Осемте джуджета“, вече е обвиняем за длъжностно престъпление, съобщиха от държавното обвинение. Става въпрос за Дилян Деянов от закритата вече Специализирана прокуратура. Той е заподозрян за това, че на 18 февруари 2020 г. е „върнал иззети веществени доказателства, представляващи златни монети, на лице, което не се явявало правоимащо по смисъла на закона“.

Нови обвинения са повдигнати на бившия ръководител на столичното следствие и основен персонаж от аферата „Осемте джуджета“ Петьо Петров – Еврото, както и на бившата му жена Любена Павлова.

Със смъртта на Петьо Еврото разследването срещу него и повдигнатите обвинения падат – ако прокуратурата потвърди кончината на бившия следовател, считан за един от организаторите на корупционна мрежа, в която са участвали висши прокурори, охранители и служители на МВР.

Любопитно е, че Борислав Сарафов говори за нуждата от разследване на грандиозната афера „Осемте джуджета“, при положение, че неговото име се замесва в скандала.

Инфарктът май е като онзи на Ангел Христов – брат Галев… Щом Еврото е „ритнал камбаната“, много от тайните за прокурорските далавери и милиони от рекет и измами, ще бъдат заметени под килима. Поне ще опитат да ги заметат – дано този път не успеят, – коментира за Фрог нюз източник, запознат с атмосферата в държавното обвинение. Смъртта на Алексей Петров също ще успокои някои магистрати, които той е държал в зависимост с компромати. Но да не бързат да се радват, защото може да излязат много скандални разкрития за важни хора в държавата от периода на властването на ГЕРБ и преди това, – допълва източникът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече