Сигнал до данъчните: Пере ли милиони аптекарският бос Васил Маджаров? Вижте схемата с аптеки „36.6“

0

Корупционни обвързаности между политиката и бизнеса в нормалните държави завършва със съд и присъда. Дали е така в България? Отговор на този риторичен въпрос може да потърсим в игрите, които върти в Пловдив аптекарският бос Васил Георгиев Маджаров, който стои зад веригата „36.6“, призна източник от местната дирекция на НАП, цитиран от Alarma.bg.

Засега ще маркираме само, че по оперативни данни съществували данъчни схеми за милиони, в дъното на които бил Васил Маджаров.

Не е странно, че врътките остават встрани от фокуса на приходната агенция благодарение на чадъра, спуснат над бизнеса на аптекарския бос.

Естествено, протекцията не е „про боно“, загатна източникът.

За пловдивчани не е тайна, че експанзията на Васил Маджаров върви вече 20 години при всички власти, сменили се на върха във втория най-голям град в България.

Васил Георгиев Маджаров отваря първата си аптека от веригата „36.6“ по времето на измамилия българския народ премиер Симеон Сакскобургготски – на 9 септември 2002-а. Вече са 36 именно благодарение на институционалния чадър, който получава в Пловдив през всичките тези 20 години в ущърб на конкурентите си, твърди информаторът.

Маджаров бил известен с ревността си към районите, в които са разположени аптеките му – тук друг предприемач не можел да пробие, защото всеки, опитал се да отвори своя аптека, получавал звучен шамар от градската управа по сигнал, даден от Васил Маджаров и с аргументи, които учудващо добре обслужвали интересите на аптекарския бос.

Очаквайте ВТОРА част на разследването, за да разберете кои фирми на Васил Маджаров са на специален отчет в НАП, за да се пестят милиони от данъци и как аптекарският бос успява да се справи с конкуренцията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече