Пазарлък: Борисов сдава София, ако не съдят Фандъкова и ГЕРБ?

0

Бойко Борисов бави обявяването на кандидат-кмет на ГЕРБ за София, заради продължаващи пазарлъци с ПП-ДБ. Горещото желание на Борисов е да осигури защита на Йорданка Фандъкова и партията му срещу разследвания за корупция.

Вече имало няколко папки с документи за грандиозни финансови скандали и съмнителни обществени поръчки от времето на трите мандата на Фандъкова. Имало много доказателства за злоупотреби и корупция, които са ставали по указания и с настояването на лидера на ГЕРБ. Затова бившият премиер искал да изтъргува столицата срещу обещание да се заметат кражбите. Това коментират пред Фрог нюз запознати с кухнята на разговорите по повод местния вот в София.

Подобни били пазарлъците и за Пловдив. Не е тайна, че там също има съмнения за тежки корупционни практики в Пловдивската община под контрола на борисовата партия. Говори се, че за града под тепетата май вече имало обещание да не се вадят „кирливите ризи“ на предишната власт.

Борисов е притиснат до стената, защото е наясно колко ужасяващи данни могат да излязат на светло за досегашното управление на българската столица. Той бил обещал на Фандъкова, че няма да допусне да бъде съдена и евентуално осъдена. Това обаче не го правел от загриженост за самата Фандъкова, а заради собственото си спокойствие, защото той е човекът, когото кметицата е слушала за всичко.

Поради тази причина бе пусната в публичното пространство информацията за кандидатури на ГЕРБ, които да бъдат сериозен опонент на номинацията на ПП-ДБ Васил Терзиев – лица от IT сектора. Борисов щял да избира между Петър Иванов от “Гугъл България”, Любомир Минчев от “Телелинк” и упорито самопредлагащия се Георги Георгиев, който е силна фигура на ГЕРБ в сегашния Общински съвет.

Заговори се и за жена, която Борисов може да предложи за кандидат-кмет.

Борисов блъфира вече няколко месеца, като е пуснал Георгиев да играе ролята на мюре и да си прави предизборна кампания по всеки повод и без повод в столицата.

Не е ясно дали в сделката, която предлага Бойко Борисов влизат и министерски постове за периода след като Мария Габриел поеме премиерския пост.

Всъщност както винаги Борисов мисли за себе си – той да не лъсне в разкритите корупционни скандали, а не че е загрижен за Фандъкова или някой друг, коментират източници на „Фрог нюз“, запознати с процесите в ГЕРБ и Столична община.

Емил Азар, Фрог Нюз

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече