ОБЕЩАНО: Атанас Минев реже схемите в „Лозенец“, обновява „Витоша“ и „Кръстова вада“

0

“Писнало ми е партийни “парашутисти”, които нямат идея какво специално място е родният ми квартал “Лозенец”, от години да заграбват властта, за да може после 4 години или да не правят нищо, или да плетат криминални схеми на наш гръб. Затова реших, че като жител на района мога да помогна животът тук да се промени и всички ние да бъдем горди с мястото, на което живеем.”

Това казва Атанас Минев – един от кандидатите за кмет на софийския район “Лозенец”, пред в. „24 часа“. Претендентът, подкрепен от доста шарен инициативен комитет с леви и десни партии и най-вече от гражданите на района, се включва в битката напук на пионките, спуснати от партийните централи в преследване на неясни политически и доста ясни финансови дивиденти.

Роден е и е израснал в “Лозенец”. Като дете се е целил с фунийки в махалата, а днес прескача разбитите тротоарни плочки. Атанас обаче е убеден, че ако човек наистина иска, може да върне престижа на района въпреки всички трудности.

“Влизам в надпреварата с ясната цел да представлявам хората от район “Лозенец” независимо от тяхната партийна принадлежност. Вечер пред телевизора може и да се делим на сини, червени и пембени, докато гледаме поредното парламентарно шоу по новините, но съм уверен, че можем да сме нещо повече от партийни креатури в местната власт. С риск да прозвучи като клише, но ако кметът милее за района, нищо не може да му попречи. В крайна сметка – каквото свърши, кметът го върши и за себе си. Поне при мен е така, защото живея в “Лозенец” откакто се помня и това как изглежда домът ти показва, и що за човек си”, категоричен е Наско, както го познават в квартала.

А него го познават. Не само като професионален спортист, какъвто е до 22-ата си година. Познават го и като търговски директор във фирма за микроенергетика, и като

мъжа до шефката на най-авторитетната модна агенция “Ивет фешън” – Ивет Григорова.

Но най-вече го познават като Наско от “Лозенец”.

“Завършил съм основно образование тук – първо в 21-о СУ “Христо Ботев”, после се наложи да отида в 107-о ОУ “Хан Крум”. Бях отдаден на спорта, но по стечение на обстоятелствата се наложи да се пренасоча и така се дипломирах в Колежа по мениджмънт, а после записах висше с профил “Социология”. Имам и опита, и желанието да покажа на моите съкварталци, че въпреки всички препятствия кметът не е безгласна пионка на задкулисни интереси и ако не свърши нищо, вината е негова”, казва открито кандидатът за “Лозенец”.

За пример дава настоящия кмет, който “за 4 години не свърши абсолютно нищо”. “Изми улиците в района цифром и словом три пъти. Ама ще кажат: “Това не зависи от него”. И ще са прави, но само донякъде. Не обещавам реки от мед и масло по улиците, а ми се ще, но обещавам, че за всеки проблем в района ще подпаля удобно задремалите в креслата си чиновници на “Московска” 33, докато не го реша. Не съм партийно назначение, но

имам самочувствието, че съм упорит човек и знам как да постигам своето”,

убеден е Атанас Минев.

“Район “Лозенец” не е само “Горен” и “Долен Лозенец”, като кмет ще обърна специално внимание на кв. “Витоша” и “Кръстова вада”, където от години отлежават сериозни проблеми, които трябва да бъдат решени на всяка цена”, отсече независимият кандидат.

Особено чувствителен е на тема незаконни строежи. Смята, че кварталът на Ангел Каралийчев, Сирак Скитник, Елисавета Багряна, любимо място и на цар Борис III, има нужда от повече зеленина, не от бетон.

“Не е нужно да си обигран в партийните игри, за да си наясно, че срещу далаверите и схемите трябва да се борим заедно всеки ден. Актуалният кмет може и да не чисти улиците, може да сме затънали в боклуци, които се събират от дъжд на вятър, но разрешителните за строеж не спират. Тъжно е, че в опорките за вота на 29 октомври този човек, който за цял мандат боядиса половин парапет с некачествена боя, пак обещава същото, което обеща и на изборите през 2019-а – цялостен ремонт на бул. “Джеймс Баучер” и осигуряване на свободен достъп за граждани до резиденция “Лозенец”. Да не говорим за всичките обещания, свързани с кв. “Витоша” и “Кръстова вада”. Свършеното е нищо!”, коментира младият политик.

Според него лозенчани искат няколко неща, които са реално изпълними и дори не са тема на разговора – чисти улици, редовно сметоизвозване, обновяване на училища и детски градини, проходими тротоари, инфраструктура в кварталите “Витоша” и “Кръстова вада”, зелени и приветливи градинки, с които районът да диша…

“Ремонт на главните градски артерии бул. “Джеймс Баучер” и бул. “Вапцаров” наистина наложителен и е напълно постижима цел, само трябва да извършиш правилните действия. Но е време от приказки да минем към действия, защото не е сериозно да се явяваме на поредните избори с такова нелепо обещание”, отсече Атанас Минев.

Като своя лична цел Атанас си е поставил изграждането на детски градини и подземни паркинги, които да облекчат шофьорите, за които намирането на паркомясто често е въпрос на дивашко състезание.

“Има такъв терен, който стои встрани от дневния ред на сегашния кмет, дано не за поредната имотна схема. Можем да привлечем инвеститор, ако Столична община си направи оглушки, който да помогне за строежа. Много се ядосвам, като ми кажат: “Ма то няма пари…” Как да няма?! Район

“Лозенец” акумулира милиони от местни данъци и такси, а после не получава почти нищо от бюджета на София,

редно ли е? Ако ни се определи по-справедлив процент, дали няма да имаме пари за подземен паркинг, детски градини и цялостно облагородяване”, пита риторично кандидатът за кмет.

Атанас Минев е убеден и в друго – районният кмет, заедно с шефа на местното РПУ, в случая Четвърто, са задължени да обърнат сериозно внимание на пика на битовата престъпност. Абсурдно е, че “Лозенец” е единственият район в София, където се отчита двоен ръст на грабежите, дава за пример той.

“На жителите на район “Лозенец” искам да кажа едно – можем да променим всичко, нека работим заедно, публично и открито! Нека върнем район “Лозенец” на гражданите въпреки партийните хиени и напук на техните щения”, усмихва се Атанас Минев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече