Германски въглищни централи отново в действие за зимата, ще се пести газ

0

Германия ще върне в строя няколко спрени въглищни електроцентрали тази зима, за да гарантира, че най-голямата икономика в Европа може да запази осветлението при пик на търсенето.

Според съобщение на Министерството на икономиката в сряда кабинетът в Берлин е приел заповед, която позволява подновяването на активирането на блокове, принадлежащи на RWE AG и LEAG. Този ход трябва да спомогне за икономията на газ и да предотврати недостига на доставки през предстоящия отоплителен сезон, се казва в съобщението, цитирано от Блумбърг и Дир.бг.

Миналогодишната енергийна криза принуди страната да разчита в по-голяма степен на въглища за производство на електроенергия. За да компенсира недостига на ток, правителството изгражда допълнителна инфраструктура за втечнен природен газ, а също така планира да построи нови газови електроцентрали, които по-късно могат да бъдат преобразувани във водородни. Министерството на икономиката заяви, че решението няма да се отрази на целите на Германия в областта на климата, нито на амбицията ѝ да се откаже напълно от въглищата през 2030 г., а не през 2038 г.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече