Денков: Аргументите за вота на недоверие са измислени

0

„Аргументите за вота на недоверие са напълно измислени – в тях няма нищо съдържателно от гледна точка на икономиката или енергетиката“, коментира броени часове преди гласуването премиерът Николай Денков пред журналисти в Пловдив.

„Хората имат основания да са притеснени, но тези страхове са разпалени от политици, които си правят политическата агитация за изборите“, допълни той.

„Втора серия от същото“ – така премиерът коментира заканата на БСП да внесе нов вот на недоверие следващата седмица, ако днешният не мине.

„Ако има групи от българи, желаещи да напуснат Израел, ще бъде осигурен полет в първия безопасен момент“, посочи той.

„Трябва да има група от граждани, които според Външно министерство трябва да бъдат транспортирани и израелските власти да кажат, че е безопасно да се осъществи полетът“.

Според Денков ултиматумът на Израел за евакуация на жители на Газа може да предизвика нова бежанска вълна, но към момента няма пряка заплаха за България.

„Ако има бежанска вълна, тя първо ще бъде насочена към други държави, даже не в посока България. Второто е възможни препятствия върху транспорта на петрол – биха могли да се отразят на цената на газа, но примерно вчера цената на нефта падна надолу. Трябва да видим как ще се развие ситуацията, никой в момента не може да предскаже какво ще се случи.“

„Целта на съвета по сигурността към МС, който ще бъде свикан следващата седмица, е да се чуят докладите на службите, да се сравни информацията и ако трябва – да се вземат допълнителни мерки“, коментира още той.

 „Енергетиците във всеки един момент са добре дошли на преговори“, каза още Денков, цитиран от БНТ. Според него няма никакво основание за ефективни стачни действия през зимата.

„Очаквам, че самите енергетици, като мине малко емоцията, ще разберат, че ние всъщност работим за тях. Те работят срещу себе си“, заяви още премиерът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече