Прекратиха делото за смъртта на Денди

0

След проведено обективно, всестранно и пълно разследване по случая относно смъртта на Любомир Милчев, известен като Денди, разследването е прекратено на 16 май, съобщават от прокуратурата. Съдът е потвърдил постановлението за прекратяване като правилно и законосъобразно.

„Не е налице извършено престъпление спрямо живота и здравето на пострадалия, а телесното увреждане, довело до фаталния изход, не е резултат от виновно поведение на друго лице“, посочват разследващите.

Според съдебно-медицинска експертиза смъртта е в резултат на тежка черепно-мозъчна травма в тилната част на главата, която се е усложнила с развитието на възпаление на белите дробове и генерализирана бактериална инфекция.

Според вещите лица от две експертизи нараняването на Милчев се дължи на падане назад от собствен ръст и последващ контакт на тилната част на главата с твърд прилежащ терен. От прокуратурата допълват, че липсват други наранявания, както и следи от борба.

В хода на разследването бяха проведени всички обективно възможни и необходими действия по събиране и проверка на доказателства и бяха подложени на анализ всички версии. Доказателства за умишлено умъртвяване на Любомир Милчев, за причиняване на смъртта му по непредпазливост или за друго престъпление срещу личността и здравето му не бяха събрани, поради което наказателното производство беше прекратено, посочват от прокуратурата.

БТА припомня, че Милчев беше открит в дома си с травма на главата в средата на февруари 2022 г. Разследването първоначално се водеше за опит за убийство. По-късно, в края на март, мъжът почина от получените наранявания.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече