Валерия Велева: ДПС започва процес на оздравяване

0

На 17 ноември Ахмед Доган ще направи първата си публична изява, след като отново пое председателския пост в ДПС. Това съобщи в предаването на БНТ „Денят започва“ журналистката Валерия Велева. Тогава ще се проведе заседанието на Централния съвет на партията, след като Мустафа Карадайъ изненадващо подаде оставка.

По думите ѝ оттеглянето на Карадайъ от председателския пост в партията е била предизвестена.

„Той трябваше да се оттегли се от ДПС заради промените, които настъпиха през последните две години, по-конкретно, по време на втория му мандат. Нещата в тази партия не се случват публично и на площада, там скандалите не влизат в устата на хората, но там вървят процеси, които са предизвикани от стила на управление на Карадайъ“.

Тя обясни, че в партията е започнал „процес на оздравяване“.

„Кандидатура, която да поправя щети се изисква сега в ДПС. За първи път Доган не я посочва предварително. Човек, който да има влияние в структурите. Тази кандидатура е Пеевски“, коментира още Валерия Велева.

„ДПС няма да е патерица на която и да е власт, а ще влезе във властта след следващите парламентарни избори, когато и да са те. Идеята на тази реконструкция и модернизация на ДПС е да стане втора политическа сила. И на тези местни избори тя стана, а това се случи, след като във втората част на кампанията Пеевски влезе активно в структурите, а Карадайъ беше изтеглен“, посочи още журналистката, която от години следи отблизо процесите в ДПС.

Ахмед Доган се оттегли от активната политика след атентата срещу него преди повече от 10 години. Тогава по време на конгреса на ДПС на 19.01.2013 г. 25-годишният Октай Енимехмедов излезе на сцената и насочи газов пистолет срещу лидера на партията, а Мустафа Карадайъ, които по онова време беше секретар на партията, се хвърли върху нападателя. Прекъснатата реч на Доган бе прочетена след обезвреждането на Енимехмедов от Филиз Хюсменова. В нея той обяви, че става почетен председател, а ръководството предава на Лютви Местан, който впоследствие беше сменен с Карадайъ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече