„Булгаргаз“ с нов милионен иск срещу ТЕЦ-а на Доган

0

Държавната „Булгаргаз“ е завела ново дело срещу „ТЕЦ Варна“, този път с иск за 3 млн.лв. Това става ясно от публикация на „Бърд“ във Фейсбук.

Топлоцентралата, която е под контрола на завърналия се наскоро в оперативната политика, а и иначе почетен председател на ДПС Ахмед Доган и дълги години бе обгрижвана от правителствата на Бойко Борисов.

Справка на „Сега“ в регистрите на Варненския окръжен съд показа, че търговското дело е обраувано по иска на Булгарга още през август т.г. То е с иск за 3 027 681.03 лв По делото има 4 акта на съда, от които става ясно, че то още не е почнало да се гледа по същество. Последният акт е рапореждане на съда от края на октоври, от което става ясно, че ищецът е уточнил искането и е внесъл държавната такса от 136 344.91 лв. Даден е срок на ответника да възрази срещу иска, да даде своите становища и да посочи лице в седалището на Окръжен съд – Варна в гр.Варна, на което да се връчват съобщенията.

Новото дело идва на фона на предишно дело, което „Булгаргаз“ вече спечели. Окръжният съд във Варна разпореди преди време да се издаде изпълнителен лист в полза на държавното дружество, с което то да си събере 35 540 900 лв. от „ТЕЦ Варна“. Преди това газовото дружество спечели съдебен спор за въпросната сума.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече