Ваня Григорова открито обяви война на БСП

0

Задълбочава се напрежението между загубилия кандидат на левицата за кмет на София Ваня Григорова и БСП. В интервю за “Нова телевизия“ Григорова заяви, че столетницата се е включила в “армията“, която я напада заедно с ПП-ДБ. И допълни, че отделни личности в партията предпочитат да компрометират, а не да работят в интерес на хората, но без да уточнява кого конкретно има предвид.

Григорова обаче не спря атаката си срещу “Позитано“. С раздразнение тя коментира изказването соцдепутата Атанас Зафиров, че високият ѝ резултат на изборите е благодарение на БСП. „Кой е Атанас Зафиров, за да коментирам думите на този човек“, попита иронично Григорова. Тя добави, че на парламентарните избори в София столетницата е получила 36 000 гласа, а тя на първи тур има 80 000 гласа, а на балотажа – 170 000 гласа. И ядосано призова “хората, които са се напрегнали на „Позитано“, да пият един чай и да се успокоят“.

Все пак Ваня Григорова не отговори еднозначно на въпроса дали е в конфликт със соцлидера Корнелия Нинова. Само заяви лаконично, че не ѝ е конкурент и дори не е член на БСП, както и че не е на денвен ред евентуалното ѝ участие в нов политически проект.

 Според данни на щаба на Григорова, през последната седмица на кампанията и преди балотажа БСП се е включила в “армията на ПП-ДБ“ в компроматната атака срещу нея. „Не мога да си го обясня, те трябва да кажат в каква задкулисна сглобка са попаднали“, отсече тя.

От понеделник Ваня Григорова ще е общински съветник в СОС. Смята се, че за председател на съвета е предложила лидера на БСП-София Иван Таков. Преди няколко дни Таков и Григорова подадоха жалба в Административния съд срещу изборните резултати в столицата с искане победителят на изборите Васил Терзиев да не стане кмет, докато не бъде разгледано обжалването по същество. Съдът обаче позволи на Терзиев да се закълне като кмет на столицата в понеделник. Делото по жалбата на Григорова срещу изборните резултати ще се гледа другата седмица.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече