Завръщане към „чудесната“ кочина на 90-те години

0

„От това, което видяхме вчера и това, което виждаме днес, според мен ние с много бързи стъпки се връщаме към тази „чудесна” кочина, в която живяхме през 90-те години”.

Това заяви в ефира на Нова телевизия деканът на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” проф. Даниел Вълчев. Коментарът му идва на фона на футболния протест в София в четвъртък вечер и политическите прецеденти от последните дни.

„Агресията в обществото, неуважението към мнението на другия, желанието да останеш на някакъв повод независимо какво мислят хората, някакви раздути бюджети, които нашите деца ще изплащат – всичко това ме кара да се чувстват наистина като през 90-те години, а това е много лошо”, посочи преподавателят.

Според него първото нещо, което няма как да не направи впечатление, е „драматичната некомпетентност на Министерството на вътрешните работи”. Експертът изрази мнение, че не става дума за „момчетата, които са на улицата и са си изпуснали нервите”, а че те не са обучени да действат по определен начин. Техните ръководители не могат да се справят с такава ситуация, смята проф. Вълчев.

Юристът изрази мнение, че реакцията на вътрешния министър Калин Стоянов е неадекватна заради позицията му, според която нищо не се е случило. Специалистът бе категоричен, че системата на МВР е изключително нереформирана и се нуждае от дълбоки промени.

„Още една прилика с 90-те години е, че крайно много случайни хора са ключови позиции в държавата и институциите и ефектът от това няма да бъде добър за нас. В същото време ние нехаем, защото не ходим особено много и на избори”, алармира бившият министър на образованието.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече