Бимбалов: Коледите могат да бъдат толкова различни, колкото сме различни ние

0

оледите могат да бъдат толкова различни, колкото сме различни ние.

Това каза пред БНР Радослав Бимбалов, един от авторите в сборника с 21 разказа „Нашата Коледа 2“.

„Това е най-ценното на този сборник, който за втора поредна година събира разкази на различни автори. Това създава усещането за разнообразие, каквото трябва да имаме и коледната трапеза“, добави той. 

„Уважаеми читатели, вярвам, че искрици от пламъка на коледната магия блещукат и в разказите от този сборник. Талантливите автори, включени в него, са наследници на богата литературна традиция, а произведенията им са про­луки към тяхната душевност, затова ви каня да се присъедините към нашето разнолико, коледно пътешествие. Сещам се и за думите на непрежалимия Георги Мар­ков: „Когато гледам назад, струва ми се, че през тази вечер, докато гореше бъдникът, всички – и възрастни, и млади – ставаха деца и може би в това връщане назад, в това откъсване от суровата действителност на живота и заменянето, макар и за една-единствена вечер, с фантастичния свят на децата човек обновяваше мисълта си и чувството си“. Днес, сякаш повече от всякога, осъзнавам, че няма по-голяма радост от това да се докоснеш – на живо или във въображението си – до света на детето. Крехък, уязвим и мимолетен – единственият, който си заслужава нашите усилия!“, написа съставителят на сборника „Нашата Коледа 2“ Захари Карабашлиев.

Художникът на корицата на книгата – Дамян Дамянов, също участва със свой текст в сборника:

„Много е любопитна палитрата от автори, които този път Захари Карабашлиев събра. Радвам се, че и аз съм част от тази палитра. Хубавото на сборника е, че е като кутия шоколадови бонбони, заимствам тази реплика от Форест Гъмп, никога не знаеш каква ще е следващата, която ще опиташ“, разказа Бимбалов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече