The Financial Times: Вместо оръжия, Западът доставя на Украйна обещания за твърда подкрепа

0

Уверенията на НАТО по отношение на Украйна звучат все по-малко убедително, „основният износ“ станаха обещанията за твърда подкрепа, пише британският вестник The Financial Times.

Западните страни толкова често са обещавали да помогнат на Украйна „колкото е необходимо“, че това се е превърнало в изтъркана мантра, но самият Киев вероятно не е смятал, че ще трябва да чака „колкото е необходимо“ западните правителства да направят решение, отбелязва изданието.

Докато дебатът относно подкрепата за Украйна бушува в Конгреса на САЩ и ЕС, оръжейните запаси намаляват. Външните министри на НАТО тази седмица се опитаха да направят мъжествена стойка и да се обърнат към своя „основен износ“ – обещания за силна подкрепа.

„На днешната ни среща съюзниците потвърдиха… непоколебимата си подкрепа, тъй като украинците смело защитават страната си“, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг във вторник.

Киев оценява тези настроения, пише вестникът, но реториката не може да плаща сметки или да попълва складовете за боеприпаси. Бъдещето на западната военна подкрепа за Украйна ще зависи от поведението на инфлацията през следващите няколко месеца, се казва в статията.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече