Бурята в Черно море е разпръснала украинските минни полета?

0

Бурята, която се разрази в Черно море в края на ноември, може да е разпръснала минните полета, поставени от украинските военни, което представлява голяма опасност за цивилните кораби. Това е заявил заместник-секретарят на руския Съвет за сигурност Михаил Попов, предава РИА Новости, цитирана от meteobalkans.com.

„Височината на вълните тогава достигна 9 метра. Тази най-силна буря през последните десетилетия разкъса мрежите на мините и най-вероятно разпръсна минните полета, поставени от украинската армия. Това представлява голяма опасност за цивилните кораби“, е коментирал Попов.

„И всичко това се случи точно в онези дни, когато в Брюксел, уж загрижени за бъдещето на Украйна, бяха държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и украинският външен министър Дмитро Кулеба и обсъждаха въпроси, свързани с „отварянето на морските маршрути в Черно море“. Американците и техните киевски марионетки- те премълчават факта, че чрез съвместните си действия са превърнали Черноморския басейн в изключително опасен регион за корабоплаване в продължение на много години. И това, разбира се, ще се отрази негативно на икономиките на всички черноморски държави“, е допълнил Попов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече