Поетът Стефан Цанев: Политическият ни елит е изчерпан

0

С тежък сарказъм и ирония коментира нарязването на Паметника на Съветската армия една от най-знаковите личности на съвремието ни Стефан Цанев. Великият поет бе категоричен, че този политически елит е изчерпан, а представители на интелигенцията днес са хора като Ицо Хазарта и Тошко Йорданов.

„В Римската империя не са рушали паметници. Императорите само са сменяли главите. Например Калигула е сменял главата на предишния император и е монтирал своята. Това е. Да сменят главата на съветския войник на ПСА и да сложат главата на Николай Денков. На мястото на жената – главата на Мария Габриел, а на детето – главата на Кирил Петков“, иронизира именитият ни писател.

Той нарече случващото се в страната „дивотии“. Според него явно българският народ е трябвало да бъде ротиран с друг народ, за да се смеси и да се подобри.

Може би трябва да изградим и паметници на всичките ни поробители. На Василий Втори Българоубиец да изградим 200-метров паметник, а на Султан Баязид – 500-метров монумент според годините на поробването.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече