Райчев: Сглобката се крепи само на основание войната в Украйна

0

Управлението в момента е сглобено по една единствена причина – геополитическа. Сглобено е само на основание на войната в Украйна. Те не се понасят във всички отношения – смятат едни други за крадци и мошеници“.

Това коментира пред БНР социологът Андрей Райчев.

Няма да мине болестта, без да мине причината. /…/ Няма да мине без да има развръзка в Украйна„, прогнозира той, но добави, че развръзка там не се вижда.

Според социолога правителството ще трупа все повече и повече негативи. Има процес на гниене, отбеляза той и каза, че резултатът ще го видим на първите парламентарни избори, които ще се състоят след войната.

Има половин – един милион души, които няма за кого да гласуват, коментира още Андрей Райчев. За първи път виждам партия да получи повече гласове на местни избори, отколкото на национални, отбеляза той, визирайки БСП. По думите му това означава огромна криза на доверие в централата на партията.

Според него това подлежи на консолидация, а Румен Радев най-много прилича на този, който би могъл да го направи. В този смисъл Радев може да бъде възстановител на националното ляво.

За Шенген социологът смята, че това е крачка към окончателната интеграция на България. Според него особено изгодно ни е и приемането на еврото. С него ще приключим процеса на интеграция, смята той.

Войната в Украйна

„Докога украинците ще търпят това и докога Западът ще стои на тази безумна позиция“, попита Райчев. Той напомни, че украинците повярваха, че Западът ще ги подкрепя, а сега става ясно, че не иска или не може да ги подкрепя. Много е сложно, защото Русия вече не бърза, посочи социологът и подчерта, че Русия се оправи икономически и има вътрешен ръст, а населението се консолидира. По думите му в Украйна се наблюдава истинска „месомелачка“, която ще продължи до ноември, когато са американските избори за президент.

Ние не можем и не бива да изоставим Украйна, защото това би било предателство, категоричен бе той в интервю за предаването „Политически НЕкоректно“.

Изборите за ЕП

Според социолога резултатите от изборите за ЕП няма да окажат никакво влияние върху цялостния ход на политиката в Европа, ако се запази мнозинството на социалисти и десни, и ще окаже огромно влияние – ако това мнозинство рухне.

Резултатът може да бъде странни мнозинства в този европарламент, каза той. И обясни, че ЕП не избира правителството, то се избира при гласуване на 27-те министър-председатели на страните:

Отново преговри и разговори, а не електорално поведение – вместо битка, имаме някакъв пазарлък„.

Според него в този смисъл привържениците на Костадин Костадинов ще бъдат свръх мобилизирани.

Изборите в САЩ

И Байдън да спечели, и Тръмп да спечели, ако те са кандидатите за президентските избори – във всички случаи ще има политическо земетресение, категоричен е Андрей Райчев. По думите му се натрупва голямо напрежение срещу хората, които управляват глобалистки.

„Има генерален сблъсък, генерален избор какво искаме. Очевидно се е натрупал огромен разкол в тази нация“, каза той.

Според него в момента в САЩ разпадат основата на основите си, а това е съдебната системаСъдът винаги е бил крайната точка на стабилност, а сега се превърна в средство, отбеляза Райчев, като изтъкна, че това е много лошо – дълбочинно гниещ процес.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече