Владислав Панев бесен на австрийците: Третират ни като втора ръка хора!

0

Австрийската позиция не е правилна и Виена ни третира като втора ръка хора, заяви пред БНТ Владислав Панев – зам.-председател на ПП-ДБ. Той успокои бизнеса като каза, че „светлина в тунела се вижда“.

Панев определи като успех влизането на България в Шенген само по вода и въздух.

„17 години не можахме да влезем в Шенген по море и въздух. Сега сме сложили крак на вратата и може би пътят към главното приемане ще бъде много по-кратък“, надява се Панев.

Доверието е основна цел за тази година, посочи той.

„Доверието, не само между партньорите в Народното събрание и правителството, но и доверието на обществото към правителството трябва да бъде на много по-високо ниво“, уточнява Владислав Панев.

Той беше категоричен, че реформи без доверие не могат да се случат.

„В тази конфигурация бърза промяна е много трудно да бъде осъществена. Знаете как се формира кабинетът на „Денков-Габриел“ с хиляди мъки, с много недоверие между партньорите“, каза той.

По отношение на промените в Конституцията Владислав Панев уточни, че ще се съобразят с решението на Конституционния съд.

За избора на нов председател на Народното събрание той каза, че както Никола Минчев, така и Атанас Атанасов са изключително компетентни да управляват Народното събрание.

„Според мен в крайна сметка сърдити няма да има“, категоричен беше зам.председателят на ПП-ДБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече