Вижте специалния вагон за лица с ограничена подвижност в теснолинейката Септември-Добринище

0

Напълно завършен и готов за движение е специално пригоден вагон за превоз на лица с ограничена подвижност по маршрута на теснолинейката, съобщиха от БДЖ.

Заедно със специализираните вагони за превоз на велосипеди и скиорски принадлежности, този вагон е част от изпълнението на договор за преустройство на три стари пощенски вагона, чрез което да бъдат постигнати съвременните изисквания за комфорт и подобряване на експлоатационните им характеристики.

Във вагона са пригодени две места за лица с ограничена подвижност, две места за техните придружители и две места за допълнителен обслужващ персонал. Вагонът разполага с монтирани два броя лифтове от двете си страни с цел автономно автоматизирано качване и спускане на пътуващите. Във специализирания вагон е изградено и специално санитарно помещение.

Превозът на лица с ограничена подвижност може да бъде извършен с всеки един от влаковете, които се движат по маршрута на теснолинейката Септември – Добринище, след извършена предварителна заявка за пътуване. Заявки за превоз могат да бъдат подавани на e-mail: bdz@bdz.bg и на билетните каси в гарите.

За обслужването на влаковете по теснолинейката в момента се работи по ремонтирането и възстановяването на още два локомотива, които до края на март е планирано да бъдат готови за редовна експлоатация. По този начин ще бъде подсигурена необходимостта от тягов подвижен състав и вагони, с което теснолинейката да отговори на интереса към пътуване с влака по живописния маршрут между Септември и Добринище.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече