НАТО трябва да се подготви за война с Русия

0

Германия и НАТО трябва да се подготвят за евентуално руско нападение през следващите няколко години, макар рискът да не е висок. Това каза в интервю за в. „Тагесшпигел“ германският министър на отбраната Борис Писториус, предаде БНР.

В него той изразява сериозна загриженост относно евентуална ескалация на войната в Украйна. Политикът от ГСДП подчерта, че повтарящите се заплахи от страна на Кремъл, особено към балтийските партньори от НАТО, не бива да се приемат с лека ръка. Писториус смята, че е необходимо Германия да обмисли възможността за руско нападение срещу страна от НАТО, макар че според него подобен инцидент засега е малко вероятен.

Експертите прогнозират, че подобен сценарий може да се случи през следващите пет до осем години.

С предупреждението си Писториус иска да привлече вниманието на обществото и да посочи, че Бундесверът трябва да бъде готов за война. Той смята, че е от съществено значение да се вземат подходящи предпазни мерки сега. В този контекст министърът на отбраната привежда в действие и модифицирана форма на задължителна военна служба, за която очаква конкретни предложения от своето министерство до април.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече