Сдобриха се! Бойко и Кирил вече не се съдят!

0

Лидерите на двете формации в некоалициятта – Бойко Борисов и Кирил Петков – вече не се съдят един друг. И двамата са оттеглили жалбите си и делата, образувани по тях са били прекратени. Новината бе съобщена първо от „Сега“.

Петков съдеше Борисов с настояването за 500 хил. лв. обезщетение и твърдението, че е бил наклеветен. Поводът бе изказване на бившия премиер от лятото на 2022 г. Тогава ГЕРБ прокарваха тезата, че правителството, оглавявано от Петков, доставя природен газ чрез дъщерна фирма на руската „Газпром“, за да се облагодетелстват фирми, свързани с „Продължаваме промяната“.

Борисов пък съдеше Петков заради изказване, че ако в България имаше работеща съдебна система, лидерът на ГЕРБ е щял да бъде в затвора. Борисов настояваше за 26 хил. лв.

От съдебните протоколи е видно, че първо е прекратено заведеното от Борисов дело в градския съд на София. Това се е случило на 18 декември миналата година. Тогава адвокатът му е заявил:

Представям молба, с която правим изявление за отказ от иска. Страните са се уговорили да прекратят всички дела, които се водят помежду им„.

Очевидно уговорката е била спазена. На 15 януари в районния съд е била депозирана сходна молба, но от страна на Петков. Това дело също е прекратено.

Досега нито един от двамата бивши премиери не е коментирал развитието на съдебната сага помежду им. Откакто са в некоалиция обаче двамата коренно промениха тона един към друг.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече