Борисов: Отношенията ни са в „ледена епоха“. Кирил Петков: Това са филмчета на Пиксар

0

Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат обратна връзка относно меморандума, тяхна версия на поправка или да седнем заедно на масата, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в парламента, където присъства на срещата с хърватския шеф на националната банка Борис Вуйчич. „В момента сме в очакване“, добави Петков.

Той коментира и думите на Бойко Борисов за това, че отношенията между двете партии са в „ледена епоха“. И продължи в същия анимационен стил.

„Това са филмчета на Пиксар“, засмя се Петков. Пиксар е американска компания, която прави компютърно генерирана анимация. Сред по-известните филми на студиото са „Играта на играчките“, „Таласъм ООД“, „Търсенето на Немо“. Поредицата „Ледена епоха“ не е на „Пиксар“, а е създадена от Blue Sky Studios и разпространявана 20th Century Fox.

Той не коментира офертата на лидера на ГЕРБ да делят не само регулаторите, но и всичко останало 50 на 50, в това число министерства и агенции.

Петков изведе като аргумент за запазване на управлението и избягването на избори предстоящото приемане на страната в еврозоната, тъй като политическа нестабилност би застрашила процеса. За такъв риск предупреди по време на изслушването му и управителят на хърватската народна банка. 

„Това би било грешка от всички ни, ако го допуснем“, каза Петков и цитира Вуйчич. Нека и ГЕРБ да го имат предвид, добави Петков.

Съпредседателят на ПП не подмина и отсъствието на „Възраждане“ от срещата, тъй като са били специално поканени, за да чуят как в Хърватия животът не е поскъпнал, след като е приела еврото.

„След като еврото е било вкарано в тяхното обръщение, доходите са се качили, лихвите по заемите са паднали и всички фалшиви новини бяха разбити на пух и прах от фактите, които бяха изнесени от гуверньора“, каза бившият премиер. 

„Когато фактите говорят, фалшивите новини изчезват – цените там не са се покачили“, обобщи Кирил Петков по адрес на партията на Костадин Костадинов, която настояваше за референдум.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече