Наемат геодезисти за експертиза за катастрофата на НСО край Аксаково

0

Прокуратурата ще наеме дори геодезисти, за да направят геодезична снимка и експертиза, които да помогнат в разследването на причините за тежката катастрофа край Аксаково с автомобил на НСО, който бе бившият премиер и съпредседател на ПП Кирил Петков, съобщи БНР.

При инцидента в четвъртък с колата на службата за охрана и лек автомобил „Ауди“, загина 63-годишният шофьор на цивилния автомобил, а съпругата му пострада тежко. Нейното състояние в момента е стабилно, но тя все още е в реанимацията на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Анна“ във Варна. Пътуващите четирима от колата на НСО са невредими. В понеделник стана ясно, че ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването.

Автомобилите от катастрофата се намират на охраняем паркинг във Варненска област. Експерти ще проверят дали бутоните в колата на НСО за светлинна сигнализация са били включени. Те ще уточнят и други детайли, свързани с автотехническата експертиза.

Резултатите от аутопсията на загиналия мъж са почти готови, чакат се кръвните проби, добавят от държавното обвинение. Участъкът, на който се случи катастрофата, не се характеризира като участък с концентрация на ПТП-та или като рисков, обяви комисар Мария Ботева от Пътна полиция.

Направена е проверка на историята на нарушенията на двамата водачи – от момента на придобиването им на правоспособност досега. По думите на Ботев провиненията и на двамата водачи са назад в годините, по-скорошни, които имат, са такива, които не влияят пряко на безопасността на движението по пътищата от гледна точка на попадане в рискова ситуация и предизвикване на ПТП.

По отношение на знака „Стоп“, за който имаше информация, че шофьорът не е видял, тя каза, че първоначалният оглед сочи, че знакът е поставен на правилното място. Всички автомобили на НСО имат необходимите документи, преминават годишен технически преглед. Съответният автомобил също е преминал, има сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече